Bondora overzicht

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Op deze pagina zie je mijn inkomsten per maand bij Bondora en mijn accountoverzicht. Hiermee kan je een indruk krijgen van de prestaties van dit platform.

Bondora is een peer-to-peer leenplatform gevestigd in Estland, en bestaat sinds 2009. Als je Bondora wilt proberen, adviseer ik om alleen de Go & Grow te gebruiken. Dit is een volledig automatisch account waarbij je ongeveer 6,75% rente krijgt en je geld op elk moment kan opnemen.

De minimum inleg bij Bondora is 10 euro. Het rendement en gemak maakt dit een platform dat erg geschikt is voor kleine bedragen. Van alle platformen lijkt de Go & Grow formule het meest op een spaarrekening. Maar ook als je grote bedragen wil investeren is dit een goede keuze, al is het alleen maar om je risico’s te spreiden.

Op deze pagina vindt je informatie over het registreren, storten en het opnemen van geld bij Bondora.

Op 17 september 2019 ben ik op bezoek geweest bij Bondora, het verslag kan je hier vinden.

Totalen


Laatst bijgewerkt:2020-03-01
Waarde:€ 5.556
Totale winst:€ 555
Datum eerste storting:2018-08-22
Rendement sinds eerste storting (XIRR):6,8%

Platform details


Geregistreerd in:
Kantoren in:
Actief in:
Opgericht:2009
Start platform:2009
Minimum investering:€ 1
Auto invest:Ja
Totaal gefinancierd:€ 330+ M

Welkomstbonus

Bondora heeft een welkomstbonus voor nieuwe investeerders. Een leuke meevaller natuurlijk, maar het is altijd verstandig om het het platform goed te bekijken. Zou je hier ook investeren als je geen bonus kreeg?

Als je je via deze link registreert krijg je een bonus van 5 euro.

Rente inkomsten per maand

Historisch rendement

Accountoverzicht

Comments: 2

 1. J. Wesseling schreef:

  Goedemorgen,

  Ook voor u de beste wensen. Wat is de reden dat u gebruik maakt van de “Go & Grow” optie
  en niet de “AutoInvest” mogelijkheid?

  Met vriendelijke groet,

  Wesseling

  • Ferry schreef:

   Als je bij Bondora handmatig of via een auto-invest investeert, komt je geïnvesteerde geld pas vrij als deze door de lener wordt afgelost. Bondora biedt geen buyback garantie, en ik heb veel verhalen gehoord van mensen die veel leningen met achterstanden hebben. Dat betekent dat je in dat geval geld kan verliezen, of dat het heel lang geblokkeerd staat zonder te renderen. Er zijn ook veel mensen die op deze manier geld verloren hebben.

   Bij de Go&Grow optie kan je altijd over je geld beschikken. Op elk willekeurig moment kan je je geld, alles of gedeeltelijk, over laten maken naar je eigen bankrekening. Het staat dus helemaal niet geblokkeerd. Het rentepercentage, tot 6,75%, is ook redelijk te noemen. Natuurlijk is het niet zo hoog als andere platformen, maar nog steeds een heel stuk hoger dan dat van een spaarrekening.

   “Bondora Go & Grow” is de enige optie in de crowdlending markt waar je altijd bij je geld kan. “Mintos Invest & Access” lijkt hetzelfde te bieden, maar daar staat het geld dat in een lening met achterstand zit niet vrij opnemen.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.