Crowdestate overzicht

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Op deze pagina zie je mijn inkomsten per maand bij Crowdestate en mijn accountoverzicht. Hiermee kan je een indruk krijgen van dit platform.

Crowdestate is een crowdfunding platform uit Estland dat vooral vastgoedontwikkelaars koppelt aan internationale investeerders. Investeren kan vanaf 100 euro. Het is minder geschikt voor kleine bedragen, omdat je in veelvouden van 100 euro moet investeren. Dat betekent dat het lang kan duren voordat je je vrijgekomen geld weer kan investeren, wat natuurlijk het rendement niet ten goede komt. Er is wel een auto-invest functie, maar deze heeft ook een minimum van 100 euro per investering.

Het rendement dat je maakt is ook niet altijd even duidelijk, omdat er veel bulletleningen op staan. Bij dit type krijg je geen maandelijkse rente, maar krijg je alle rente pas aan het einde van de looptijd. Sommige leningen betalen de rente per kwartaal. Als je grotere bedragen investeert en meer spreidt over de projecten dan is het effect hiervan minder erg, denk ik.

Op 16 september 2019 ben ik op bezoek geweest bij Crowdestate, het verslag kan je hier vinden.

Totalen

Laatst bijgewerkt:2023-10-01
Waarde:€ 1.858
Totale groei:€ 1.543
Datum eerste storting:2018-08-24
Datum laatste storting:2018-09-05
Datum laatste opname:2023-06-05
Rendement sinds eerste storting (XIRR):8,0%

Platform details

Geregistreerd in:
Kantoren in:
Actief in:
Opgericht:2014
Start platform:2014
Minimum investering:€ 100
Auto invest:Ja
Totaal gefinancierd:€ 95+ M

Rente inkomsten per maand

Historisch rendement

Accountoverzicht

Auto-invest instellingen

Ik publiceer de instellingen van mijn auto-invests, om een indruk te geven en ter inspiratie. Het is natuurlijk niet de bedoeling om zomaar deze instellingen over te nemen, kijk vooral naar de instellingen en waardes en stel geen waardes in als je niet begrijpt wat de gevolgen zijn. Er is niet zoiets als ‘de beste instellingen’, dat kan namelijk per investeerder verschillend zijn. Het instellen van een auto-invest betekent ook dat je het investeren uit handen geeft, dus het juist instellen is belangrijk. Zoek bij twijfel altijd de voorzichtige kant op, of blijf handmatig investeren. Als ik instellingen niet vermeld heb dan staan deze op de standaard waardes.

StatusAan
Opportunity type Real estate, Corporate finance, Mortgage
Multiple funding roundsYes
General settings
Investment amountEUR 100 - 300
Expected rate of return8 - 15%
Length of investment2 - 24 months
Risk classA1 - B2
Real estate
Asset classAll
Capital typeEquity, Mezzanine, secured debt
Investment typeRental, Development
CountryAll
Corporate finance
Asset classAll
Capital typeEquity, Mezzanine, secured debt
CountryAll
Mortgage
Collateral typeAll
CountryAll
Max LTV (Loan To Value)Up to 65%

Waardering door blog lezers

Ik heb alle lezers van deze blog gevraagd welke platformen ze aanraden of juist afraden. Zo hoef je niet alleen maar op mijn ervaringen af te gaan, maar helpen we elkaar allemaal juist om beter gefundeerde keuzes te maken. De pagina met alle aanraders en afraders kan je hier vinden.

Natuurlijk werkt dit het beste bij zoveel mogelijk bijdrages van verschillende lezers. Daarom hierbij de vraag om even de moeite te nemen om door te geven welke platformen je aanraadt en welke je juist afraadt (en met een korte toelichting zou helemaal geweldig zijn). Heb je ze al doorgegeven? Superbedankt namens ons allemaal! Je kan je ‘lijstjes’ trouwens ook op elk moment veranderen door ze opnieuw te sturen, dan pas ik dat aan. Je kan ze doorgeven via een comment, of via de contact pagina een prive-berichtje sturen.

 Aanraders🙂
 Afraders😡

Negatieve commentaren

“11k zit vast in 3 non-performing projecten”

Disclaimer: Op deze site deel ik mijn ervaringen en kan je lezen hoe het mij verloopt en wat ik tegenkom, maar ik ben geen beleggingsadviseur. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, investeer nooit geld dat je niet bereid bent om te verliezen. Zorg dat je goed geïnformeerd bent voor je gaat investeren en de risico’s begrijpt. Meer informatie kan je hier lezen.

%d bloggers liken dit: