EstateGuru overzicht

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Op deze pagina zie je mijn inkomsten per maand bij EstateGuru en mijn accountoverzicht. Hiermee kan je een indruk krijgen van dit platform.

De minimum investering bij EstateGuru is 50 euro. Dit platform heeft ook een auto-invest functie, echter moet je hiervoor minimaal 500 euro beschikbaar hebben. Het aantal beschikbare projecten is meestal beperkt, de rentepercentages liggen meestal rond de 11 tot 12%. Door dit alles is het wat minder geschikt voor investeerders die minder te investeren hebben.

Op 17 september 2019 ben ik op bezoek geweest bij EstateGuru, het verslag kan je hier vinden.

Totalen

Laatst bijgewerkt:2023-09-01
Waarde:€ 2.422
Totale groei:€ 1.209
Datum eerste storting:2018-08-28
Datum laatste storting:2018-08-28
Datum laatste opname:2022-06-11
Rendement sinds eerste storting (XIRR):9,1%

Platform details

Geregistreerd in:
Kantoren in:
Actief in:
Opgericht:2013
Start platform:2014
Minimum investering:€ 50
Auto invest:Ja
Totaal gefinancierd:€ 250+ M

Rente inkomsten per maand

Historisch rendement

Accountoverzicht

Auto-invest instellingen

Ik publiceer de instellingen van mijn auto-invests, om een indruk te geven en ter inspiratie. Het is natuurlijk niet de bedoeling om zomaar deze instellingen over te nemen, kijk vooral naar de instellingen en waardes en stel geen waardes in als je niet begrijpt wat de gevolgen zijn. Er is niet zoiets als ‘de beste instellingen’, dat kan namelijk per investeerder verschillend zijn. Het instellen van een auto-invest betekent ook dat je het investeren uit handen geeft, dus het juist instellen is belangrijk. Zoek bij twijfel altijd de voorzichtige kant op, of blijf handmatig investeren. Als ik instellingen niet vermeld heb dan staan deze op de standaard waardes.

StatusAan
Amount for one loanEUR 250
PeriodUp to 24
Repayment typeBullet
LTV (Loan To Value)Up to 65%
SecurityFirst rank
Advanced settings
Stage loansYes
Refinancing loansNo
Interest11%+
CountriesAll
Invest all funds availableYes

Waardering door blog lezers

Ik heb alle lezers van deze blog gevraagd welke platformen ze aanraden of juist afraden. Zo hoef je niet alleen maar op mijn ervaringen af te gaan, maar helpen we elkaar allemaal juist om beter gefundeerde keuzes te maken. De pagina met alle aanraders en afraders kan je hier vinden.

Natuurlijk werkt dit het beste bij zoveel mogelijk bijdrages van verschillende lezers. Daarom hierbij de vraag om even de moeite te nemen om door te geven welke platformen je aanraadt en welke je juist afraadt (en met een korte toelichting zou helemaal geweldig zijn). Heb je ze al doorgegeven? Superbedankt namens ons allemaal! Je kan je ‘lijstjes’ trouwens ook op elk moment veranderen door ze opnieuw te sturen, dan pas ik dat aan. Je kan ze doorgeven via een comment, of via de contact pagina een prive-berichtje sturen.

 Aanraders🙂🙂🙂🙂🙂
 Afraders😡😡😡😡😡😡😡😡

Positieve commentaren

“Heb zelf heel wat leningen staan bij EstateGuru en er gaat wel ns wat mis zoals bij elk platform maar de mensen achter EG hebben volgens mij een aardig track record opgebouwd om permanente verliezen te voorkomen.”

Negatieve commentaren

“Teveel defaults en late betalingen.”

“voor korte termijn te weinig resultaat”

“begon veelbelovend, maar op dit moment zijn van de 60 investeringen er 16 te laat met betalen. Ook krijg ik geen updates meer van te late betalingen. Hopelijk komt het weer goed, maar ga voor nu hier niet meer investeren.”

“veel achterstanden”

“laatste anderhalf jaar alleen maar defaults, amper voortgang bij reclaimen”

“Vreselijk veel faillissementen (bij mij 38 van de 55 fonds).”

“Tot enkele maanden geleden was ik zeer tevreden over dit platform, maar intussen is het percentage leningen in default onaanvaarbaar hoog. Ik ben mijn positie hier aan het afbouwen.”

“EstateGuru begon vorig jaar veelbelovend, maar nu is de helft van mijn beleggingen in default.”

Disclaimer: Op deze site deel ik mijn ervaringen en kan je lezen hoe het mij verloopt en wat ik tegenkom, maar ik ben geen beleggingsadviseur. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, investeer nooit geld dat je niet bereid bent om te verliezen. Zorg dat je goed geïnformeerd bent voor je gaat investeren en de risico’s begrijpt. Meer informatie kan je hier lezen.

%d bloggers liken dit: