Funding Circle overzicht

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Op deze pagina zie je mijn inkomsten per maand bij Funding Circle NL en mijn accountoverzicht. Hiermee kan je een indruk krijgen van dit platform.

Bij Funding Circle kan je investeren vanaf 100 euro. Het is volgens eigen zeggen het grootste crowdfunding platform van Nederland. Wereldwijd hebben meer dan 85.000 investeerders ruim 6,7 miljard euro geïnvesteerd.

Iedere investering is een annuïteitenlening waarbij alle maandbedragen (rente plus aflossing) gelijk zijn en steeds direct op je bankrekening wordt gestort. Dit maakt het heel inzichtelijk en makkelijk, en zeer geschikt voor beginnende investeerders om crowdfunding uit te proberen.

Op deze pagina vind je informatie over de maandelijkse betalingen, en het registreren en investeren bij Funding Circle.

Totalen

Laatst bijgewerkt:2023-09-01
Waarde:€ 41
Totale groei:€ 1.167
Datum eerste storting:2018-08-14
Datum laatste storting:2018-12-24
Datum laatste opname:(geen)
Rendement sinds eerste storting (XIRR):8,7%

Platform details

Geregistreerd in:
Kantoren in:
Actief in:
Opgericht:2010
Start platform:2010
Minimum investering:€ 100
Auto invest:Nee
Totaal gefinancierd:€ 220+ M

Elke maand wordt een gelijk bedrag voor de rente en aflossing direct op mijn bankrekening gestort. Deze grafiek toont het rentedeel, dus de echte inkomsten (de aflossing is gewoon mijn eigen geld weer terug):

Rente inkomsten per maand

Vanwege de feestdagen werd het maandbedrag voor december pas in januari gestort, daarom zie je een dal en piek in die maanden.

Historisch rendement

Op het dashboard van Funding Circle zie je precies je rendement, hoeveel je geïnvesteerd hebt en hoeveel je daarvan weer ontvangen hebt.

Accountoverzicht

Waardering door blog lezers

Ik heb alle lezers van deze blog gevraagd welke platformen ze aanraden of juist afraden. Zo hoef je niet alleen maar op mijn ervaringen af te gaan, maar helpen we elkaar allemaal juist om beter gefundeerde keuzes te maken. De pagina met alle aanraders en afraders kan je hier vinden.

Natuurlijk werkt dit het beste bij zoveel mogelijk bijdrages van verschillende lezers. Daarom hierbij de vraag om even de moeite te nemen om door te geven welke platformen je aanraadt en welke je juist afraadt (en met een korte toelichting zou helemaal geweldig zijn). Heb je ze al doorgegeven? Superbedankt namens ons allemaal! Je kan je ‘lijstjes’ trouwens ook op elk moment veranderen door ze opnieuw te sturen, dan pas ik dat aan. Je kan ze doorgeven via een comment, of via de contact pagina een prive-berichtje sturen.

 Aanraders
 Afraders😡😡😡😡😡

Negatieve commentaren

“de kleine investeringen, waar ze mee gestopt zijn, krijgen nu ook geen aandacht meer”

“Platform OK. Stiekem toch veel wanbetalers waardoor rendement tegenvalt in verhouding tot risico. In 2019 is FC zelf gestopt, maar ik stond ook op punt om te stoppen.”

“Hoge rentes, maar snel na activatie ging platform dicht voor particulieren. 2 kleine posities nog over die gewoon geleidelijk naar 0 aflossen. Vergoeding 1%.”

Disclaimer: Op deze site deel ik mijn ervaringen en kan je lezen hoe het mij verloopt en wat ik tegenkom, maar ik ben geen beleggingsadviseur. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, investeer nooit geld dat je niet bereid bent om te verliezen. Zorg dat je goed geïnformeerd bent voor je gaat investeren en de risico’s begrijpt. Meer informatie kan je hier lezen.

%d bloggers liken dit: