IUVO overzicht

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Op deze pagina zie je mijn inkomsten per maand bij IUVO en mijn accountoverzicht. Hiermee kan je een indruk krijgen van de prestaties van dit platform. Je leest ook hoe je zelf hier kan beginnen.

Ook bij IUVO kan je al investeren vanaf 10 euro. Dit is een van de platformen binnen de EU die echt goed geschikt is voor zowel kleine als grote investeerders. Je kan hier 10-100 euro investeren om te proberen, of bijvoorbeeld 1500-2500 euro als je een deel van je spaargeld echt wat wil zien opleveren.

In beide gevallen heb je met de automatische investeringsfunctie een hoog rendement zonder dat je er enige moeite voor hoeft te doen, de rentepercentages liggen rond de 15%. En als een lening 60 dagen achter loopt met betalen wordt deze teruggekocht. Dan heb je je geld terug, maar zonder de nog niet uitbetaalde rente.

Totalen


laatst bijgewerkt:2019-11-01
waarde:€ 11.642
totaal gestort:€ 10.270
totaal opgenomen:€ 0
totale winst:€ 1.372
datum eerste storting:2018-09-21
rendement sinds eerste storting (xirr):12,4%

Platform details


Geregistreerd in:
Kantoren in:
Actief in:
Opgericht:2016
Start platform:2016
Minimum investering:€ 10
Auto invest:Ja
Totaal gefinancierd:€ 40+ M

Rente inkomsten per maand

Historisch rendement

Rekeningoverzicht

Mijn investeringen

Zoals je kan zien aan het overzicht van mijn investeringen (bereikbaar via het ‘koffertje’ in het menu links) door de automatische investeringsfunctie verdeeld over een hoop leningen.

Hier kan je je leningen ook weer verkopen via de ‘secondary market’. Als je op de knop ‘Sell’ klikt kan je de vraagprijs opgeven. Dit kan hoger zijn dan de waarde als je denkt dat anderen deze graag willen overnemen, of lager als je snel je geld terug wilt (maar dan wel met verlies).

Automatisch investeren

Het is heel verstandig om om een auto-invest portfolio aan te maken. Deze zal het vrije bedrag dagelijks proberen te investeren in de leningen die overeenkomen met je filters die je opgeeft. Dit geldt dus voor je extra stortingen, plus de aflossingen en rentebetalingen die je (dagelijks) ontvangt. Op deze manier heb je er dus totaal geen omkijken naar. Hieronder zie je hoe mijn Auto Invest Portfolio er uit ziet:

Zelf beginnen bij IUVO Group

Nadat je je geregistreerd hebt bij IUVO Group moet je je identificeren met een identiteitsbewijs, is is verplicht vanwege een Europese richtlijn tegen fraude en witwassen. Om je geld weer op te kunnen nemen moet je ook je adres bevestigen door het uploaden van gas-, licht-, of elektriciteitsrekening waar je adres op staat. Het is verstandig om dit direct te doen, dan heb je geen vertraging als je je geld weer wilt overmaken naar je eigen bankrekening.

Geld storten

Na het registreren kan je geld overmaken naar je IUVO Group rekening. Hiervoor klik je bovenaan op de knop ‘Add funds’. Je krijgt dan de verschillende mogelijkheden te zien om geld te storten:

Het makkelijkst is een ‘Bank Transfer’. Omdat IUVO Group gewoon binnen de EU gevestigd is (net zoals de andere platformen op mijn blog) kan je via een normale bankoverschrijving geld overmaken, zoals je gewend bent. Als je op ‘Continue’ klikt, en daarna “EUR” selecteert zie je de gegevens die je nodig hebt:

Je ziet twee rekeningen waar je op kan storten, het maakt niet uit welke je kiest. Voor de overschrijving zijn de volgende gegevens belangrijk: het bankrekening waarnaar je geld overmaakt staat achter ‘Beneficiary Bank Account Number’. De naam van de rekeninghouder staat achter ‘Beneficiary name’.

Het allerbelangrijkst is dan om bij de omschrijving de tekst achter ‘Payment Details’ in te vullen. Dit bevat je rekeningnummer bij IUVO Group, en daardoor wordt het automatisch op je eigen rekening daar gestort. Vergeet niet je eigen nummer daar in te vullen dus.

De volgende stap is het aanmaken van een auto-invest portfolio, zodat je geld automatisch voor je geïnvesteerd wordt. We willen tenslotte met zo min mogelijk moeite geld verdienen.

Automatisch investeren aanzetten

Om automatisch investeren aan te zetten bij IUVO Group klik je in het menu links op Auto Invest (het raketje). Hier zie je de knop ‘Create new Auto Invest portfolio’. Als je op deze knop klikt kan je de instellingen opgeven, voor een voorbeeld kan je hierboven bij mijn rekeningoverzicht de instellingen zien die ik heb ingesteld.

De naam kan je zelf kiezen, bijvoorbeeld ‘AutoInvest’. Daaronder kan je bij account kiezen voor ‘EUR’. Zet daaronder het maximum dat in een lening geïnvesteerd wordt op 100 euro, dit zorgt er voor dat je geld over meerdere leningen gespreid wordt.

Bij portfolio size kan je aangeven hoeveel automatisch geïnvesteerd mag worden. Zet dit op anderhalf a twee keer het bedrag dat op de rekening staat, als het te laag staat zal de automatische investering stoppen bij dit ingestelde bedrag. De rest wordt niet meer geïnvesteerd. Zet om dezelfde reden ‘minimum funds in the account’ op 0, anders blijft er altijd een deel niet geïnvesteerd.

Belangrijk is ook om bij ‘loan status’ alleen ‘Current’ te selecteren. Hierdoor wordt je geld niet geïnvesteerd in leningen die achter lopen met betalingen.

En voor de rest kan je het minimum en maximum rentepercentage instellen waar je in wilt investeren, net zoals het aantal periodes dat de lening al loopt of nog zal lopen. Kies gerust de waarde die ik ook heb ingesteld hierboven, en dan kan je deze altijd nog aanpassen.

Let op! Elke keer als je een Auto Invest portfolio aanmaakt of wijzigt is deze gepauzeerd. Je moet deze dus steeds activeren door rechts op het knopje met het ‘play’ pijltje te klikken. Als je dit vergeet wordt je geld niet geïnvesteerd, en dat is natuurlijk zonde.

Tip: IUVO stuurt dagelijks een email met een samenvatting van de vorige dag (ontvangen rente, automatische investeringen, etc.). Wil je dit niet? Via het tabblad ‘Notifications’ van je profiel kan je aangeven of je deze wel of niet wilt ontvangen.