Iuvo: zelf beginnen

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Nadat je je geregistreerd hebt bij Iuvo moet je je identificeren met een identiteitsbewijs, is is verplicht vanwege een Europese richtlijn tegen fraude en witwassen. Om je geld weer op te kunnen nemen moet je ook je adres bevestigen door het uploaden van gas-, licht-, of elektriciteitsrekening waar je adres op staat. Het is verstandig om dit direct te doen, dan heb je geen vertraging als je je geld weer wilt overmaken naar je eigen bankrekening.

Geld storten

Na het registreren kan je geld overmaken naar je Iuvo rekening. Hiervoor klik je bovenaan op de knop ‘Add funds’. Je krijgt dan de verschillende mogelijkheden te zien om geld te storten:

Het makkelijkst is een ‘Bank Transfer’. Omdat Iuvo gewoon binnen de EU gevestigd is (net zoals de andere platformen op mijn blog) kan je via een normale bankoverschrijving geld overmaken, zoals je gewend bent. Als je op ‘Continue’ klikt, en daarna “EUR” selecteert zie je de gegevens die je nodig hebt:

Je ziet twee rekeningen waar je op kan storten, het maakt niet uit welke je kiest. Voor de overschrijving zijn de volgende gegevens belangrijk: het bankrekening waarnaar je geld overmaakt staat achter ‘Beneficiary Bank Account Number’. De naam van de rekeninghouder staat achter ‘Beneficiary name’.

Het allerbelangrijkst is dan om bij de omschrijving de tekst achter ‘Payment Details’ in te vullen. Dit bevat je rekeningnummer bij Iuvo, en daardoor wordt het automatisch op je eigen rekening daar gestort. Vergeet niet je eigen nummer daar in te vullen dus.

De volgende stap is het aanmaken van een auto-invest portfolio, zodat je geld automatisch voor je geïnvesteerd wordt. We willen tenslotte met zo min mogelijk moeite geld verdienen.

Automatisch investeren aanzetten

Om automatisch investeren aan te zetten bij Iuvo klik je in het menu links op Auto Invest (het raketje). Hier zie je de knop ‘Create new Auto Invest portfolio’. Als je op deze knop klikt kan je de instellingen opgeven, voor een voorbeeld kan je hierboven bij mijn rekeningoverzicht de instellingen zien die ik heb ingesteld.

De naam kan je zelf kiezen, bijvoorbeeld ‘AutoInvest’. Daaronder kan je bij account kiezen voor ‘EUR’. Zet daaronder het maximum dat in een lening geïnvesteerd wordt op 100 euro, dit zorgt er voor dat je geld over meerdere leningen gespreid wordt.

Bij portfolio size kan je aangeven hoeveel automatisch geïnvesteerd mag worden. Zet dit op anderhalf a twee keer het bedrag dat op de rekening staat, als het te laag staat zal de automatische investering stoppen bij dit ingestelde bedrag. De rest wordt niet meer geïnvesteerd. Zet om dezelfde reden ‘minimum funds in the account’ op 0, anders blijft er altijd een deel niet geïnvesteerd.

Belangrijk is ook om bij ‘loan status’ alleen ‘Current’ te selecteren. Hierdoor wordt je geld niet geïnvesteerd in leningen die achter lopen met betalingen.

En voor de rest kan je het minimum en maximum rentepercentage instellen waar je in wilt investeren, net zoals het aantal periodes dat de lening al loopt of nog zal lopen. Kies gerust de waarde die ik ook heb ingesteld hierboven, en dan kan je deze altijd nog aanpassen.

Let op! Elke keer als je een Auto Invest portfolio aanmaakt of wijzigt is deze gepauzeerd. Je moet deze dus steeds activeren door rechts op het knopje met het ‘play’ pijltje te klikken. Als je dit vergeet wordt je geld niet geïnvesteerd, en dat is natuurlijk zonde.

Tip: Iuvo stuurt dagelijks een email met een samenvatting van de vorige dag (ontvangen rente, automatische investeringen, etc.). Wil je dit niet? Via het tabblad ‘Notifications’ van je profiel kan je aangeven of je deze wel of niet wilt ontvangen.

%d bloggers liken dit: