Lendahand overzicht

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Op deze pagina zie je mijn inkomsten per maand bij Lendahand en mijn accountoverzicht. Hiermee kan je een indruk krijgen van dit platform.

Rente inkomsten per maand

Historisch rendement

Accountoverzicht

Waardering door blog lezers

Ik heb alle lezers van deze blog gevraagd welke platformen ze aanraden of juist afraden. Zo hoef je niet alleen maar op mijn ervaringen af te gaan, maar helpen we elkaar allemaal juist om beter gefundeerde keuzes te maken. De pagina met alle aanraders en afraders kan je hier vinden.

Natuurlijk werkt dit het beste bij zoveel mogelijk bijdrages van verschillende lezers. Daarom hierbij de vraag om even de moeite te nemen om door te geven welke platformen je aanraadt en welke je juist afraadt (en met een korte toelichting zou helemaal geweldig zijn). Heb je ze al doorgegeven? Superbedankt namens ons allemaal! Je kan je ‘lijstjes’ trouwens ook op elk moment veranderen door ze opnieuw te sturen, dan pas ik dat aan. Je kan ze doorgeven via een comment, of via de contact pagina een prive-berichtje sturen.

 Aanraders🙂🙂🙂🙂
 Afraders😡😡😡😡😡😡

Positieve commentaren

“Pas ingestapt. Website duidelijk en eenvoudig. Ik investeer hier alleen via lokale partners en in Euro’s”

“Lend a hand doe ik al heel lang. Momenteel zijn er wat betalingsproblemen, mogelijk corona gerelateerd, maar over all ben ik positief. Van de 144 investeringen ging er maar één failliet”

“na jaren investeren slechts 1 achterlopende lening, goede communicatie en opvolging en directe steun aan ondernemers wereldwijd”

Negatieve commentaren

“Rente is lager dan overige platforms (maar OK, het is een stukje liefdadigheid). Weinig verschillende leners. Die leners hebben wel veel projecten. Best wel veel leners hebben betalingsproblemen.”

“Europese licentie, wat voor ze spreekt. In het beheer een slecht platform, te veel partijen met betalingsproblemen, je krijgt een netto rente van 4 of 5%, maar zelf houden ze 2,66% achter. Dus klant betaalt veel meer dan jij krijgt. 3 van de 12 aanbieders in mijn portefeuille hebben betaalproblemen. Gelukkig hier kleine bedragen gedaan. Echt met een grote boog omheen lopen. Rentes zijn laag en de risico’s zijn hoog. Ik heb op dit platform meer defaults dan bij de andere platforms bij elkaar. Gaat geen nieuw geld meer in en room ik af.”

“Ik zit al een behoorlijke tijd bij Lendahand. Kan je dat niet adviseren, al mijn projecten hebben terugbetalingsproblemen…”

“Ik leg daar in vanaf april 2015 en alleen maar ellende gehad, het ene na het andere project gaat failliet of komt de betalingsverplichting niet na. Reactie van Lendahand: “Maar… de sociale impact is wel groot…” Deed mee met veel kleinere bedragen in meerdere projecten maar alleen maar verlies, er staan nu nog 2 projecten los waarvan er 1 waarschijnlijk ook helemaal op nul gaat eindigen en de andere hopelijk een terugbetaling van 40% van de inleg. Verhaal dat de lokale partner het risico afdekt klopt niet, 2 x gehad dat de locale partner zelf failliet ging en dan ben je alles wat onder die partner valt kwijt. Ze slagen erin om zelfs zonnepanelenprojecten failliet te laten gaan.”

Disclaimer: Op deze site deel ik mijn ervaringen en kan je lezen hoe het mij verloopt en wat ik tegenkom, maar ik ben geen beleggingsadviseur. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, investeer nooit geld dat je niet bereid bent om te verliezen. Zorg dat je goed geïnformeerd bent voor je gaat investeren en de risico’s begrijpt. Meer informatie kan je hier lezen.

%d bloggers liken dit: