Lender & Spender overzicht

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Op deze pagina zie je mijn inkomsten per maand bij Lender & Spender en mijn accountoverzicht. Hiermee kan je een indruk krijgen van dit platform.

De minimum investering bij Lender & Spender is 100 euro. Het gemak maakt het een platform dat uitermate geschikt is voor beginnende en kleine investeerders. Het lage rendement van ongeveer 4% maakt echter dat grotere investeerders en mensen die meer willen investeren beter bij de andere platformen kunnen kijken, en Lender & Spender vooral gebruiken om hun investeringen te spreiden.

Om te kunnen investeren via Lender & Spender heb je een Nederlandse bankrekening nodig.

Totalen

Laatst bijgewerkt:2023-09-01
Waarde:€ 3.761
Totale groei:€ 697
Datum eerste storting:2018-08-22
Datum laatste storting:2020-10-05
Datum laatste opname:2019-01-22
Rendement sinds eerste storting (XIRR):3,9%

Platform details

Geregistreerd in:
Kantoren in:
Actief in:
Opgericht:2014
Start platform:2016
Minimum investering:€ 100
Auto invest:Ja
Totaal gefinancierd:€ 25+ M

In augustus heb ik automatisch uitbetalen uitgezet, en sindsdien wordt de rente steeds opnieuw geïnvesteerd in plaats van overgemaakt naar mijn bankrekening.

Rente inkomsten per maand

Historisch rendement

Accountoverzicht

Auto-invest instellingen

Ik publiceer de instellingen van mijn auto-invests, om een indruk te geven en ter inspiratie. Het is natuurlijk niet de bedoeling om zomaar deze instellingen over te nemen, kijk vooral naar de instellingen en waardes en stel geen waardes in als je niet begrijpt wat de gevolgen zijn. Er is niet zoiets als ‘de beste instellingen’, dat kan namelijk per investeerder verschillend zijn. Het instellen van een auto-invest betekent ook dat je het investeren uit handen geeft, dus het juist instellen is belangrijk. Zoek bij twijfel altijd de voorzichtige kant op, of blijf handmatig investeren. Als ik instellingen niet vermeld heb dan staan deze op de standaard waardes.

StatusAltijd aan

Waardering door blog lezers

Ik heb alle lezers van deze blog gevraagd welke platformen ze aanraden of juist afraden. Zo hoef je niet alleen maar op mijn ervaringen af te gaan, maar helpen we elkaar allemaal juist om beter gefundeerde keuzes te maken. De pagina met alle aanraders en afraders kan je hier vinden.

Natuurlijk werkt dit het beste bij zoveel mogelijk bijdrages van verschillende lezers. Daarom hierbij de vraag om even de moeite te nemen om door te geven welke platformen je aanraadt en welke je juist afraadt (en met een korte toelichting zou helemaal geweldig zijn). Heb je ze al doorgegeven? Superbedankt namens ons allemaal! Je kan je ‘lijstjes’ trouwens ook op elk moment veranderen door ze opnieuw te sturen, dan pas ik dat aan. Je kan ze doorgeven via een comment, of via de contact pagina een prive-berichtje sturen.

 Aanraders🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
 Afraders

Positieve commentaren

“bijna een spaarrekening”

“Lender&Spender vind ik ook prima, maar hier is het rendement matig en hebben rekenen ze sinds kort zgn. “aanbrengkosten” in rekening wat het rendement nog lager maakt.”

“De 4% rente is daadwerkelijk ongeveer 3%, want er komt een moment dat je laat uitbetalen en dat kost je 1% over het opgenomen bedrag. En jammer dat de spreiding zo lang doorloopt (10 jaar).”

“gedraagt zich net als Bondora Go&Grow als een spaarrekening met een hoge rente. Toevoegen en afboeken werkt goed en snel, ‘rente” wordt dagelijks of maandelijks bijgeschreven, met 100% stabiele en voorspelbare bedragen.”

“Laag rendement maar wel heel stabiel en m.i. redelijk veilig.”

“eenvoudig en transparant, gemiddeld rendement, geen omkijken naar.”

Disclaimer: Op deze site deel ik mijn ervaringen en kan je lezen hoe het mij verloopt en wat ik tegenkom, maar ik ben geen beleggingsadviseur. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, investeer nooit geld dat je niet bereid bent om te verliezen. Zorg dat je goed geïnformeerd bent voor je gaat investeren en de risico’s begrijpt. Meer informatie kan je hier lezen.

%d bloggers liken dit: