Max Crowdfund overzicht

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Op deze pagina zie je mijn inkomsten per maand bij Max Crowdfund en mijn accountoverzicht. Hiermee kan je een indruk krijgen van dit platform.

Totalen

Laatst bijgewerkt:2023-10-01
Waarde:€ 1.141
Totale groei:€ 141
Datum eerste storting:2021-02-10
Datum laatste storting:2021-02-10
Datum laatste opname:(geen)
Rendement sinds eerste storting (XIRR):5,1%

Platform details

Geregistreerd in:
Kantoren in:
Actief in:
Opgericht:2016
Start platform:2020
Minimum investering:€ 100
Auto invest:Nee

Rente inkomsten per maand

Historisch rendement

Accountoverzicht

Waardering door blog lezers

Ik heb alle lezers van deze blog gevraagd welke platformen ze aanraden of juist afraden. Zo hoef je niet alleen maar op mijn ervaringen af te gaan, maar helpen we elkaar allemaal juist om beter gefundeerde keuzes te maken. De pagina met alle aanraders en afraders kan je hier vinden.

Natuurlijk werkt dit het beste bij zoveel mogelijk bijdrages van verschillende lezers. Daarom hierbij de vraag om even de moeite te nemen om door te geven welke platformen je aanraadt en welke je juist afraadt (en met een korte toelichting zou helemaal geweldig zijn). Heb je ze al doorgegeven? Superbedankt namens ons allemaal! Je kan je ‘lijstjes’ trouwens ook op elk moment veranderen door ze opnieuw te sturen, dan pas ik dat aan. Je kan ze doorgeven via een comment, of via de contact pagina een prive-berichtje sturen.

 Aanraders🙂🙂🙂🙂🙂
 Afraders😡😡😡😡😡😡

Positieve commentaren

“Er komen regelmatig investeringskansen voorbij en mocht een investering onverhoopt niet doorgaan dan krijg je het geinvesteerde bedrag weer snel bijgeschreven op je saldo. Een nadeel van dit platform zijn de kosten. Je betaalt per maand 0,1% over het openstaande investeringsbedrag.”

“Financieel zeer tevreden. ICT van het platform is al minimaal een jaar een drama: Traag en bij lancering projecten lastig tot niet tussen te komen. [Ik snap niet dat zij zichzelf niet teruggetrokken hebben voor de nominatie voor ‘De Gouden Stier 2022′. Ik zou mij kapot schamen met zo’n ICT-wanprestatie.”

“Pas ingestapt. ICT laat wel te wensen over, zeer traag of niet te bereiken op moment van inschrijving. Wel een duidelijk en overzichtelijke website.”

“wel een trage website en veel investeringen worden op het moment dat het totaalbedrag afgelost moet worden doorgeschoven. Wel tegen een hogere rente. Tot nu toe nog maar twee aflossingen op tijd ontvangen. Ik geef ze nog wel het voordeel van de twijfel want ik heb ook aandelen gekocht ;-)”

“bij Max hebben er wel een hoop leningen een vertraging opgelopen, maar die zijn nu meer en meer ingelopen en worden langzaam aan afgelost en netjes met alle rente betaald.”

Negatieve commentaren

“veel betalingen met achterstand, al 10+ leningen verlengingen ‘moeten’ goedkeuren, omdat ze anders een default moeten aanvragen”

“Veelvuldig technische problemen, geen secundaire markt, leningen op primaire markt vaak zeer snel ‘uitverkocht’. Enige voordeel voor mij is dat het een nederlands bedrijf is en toegang geeft tot leningen in het VK.”

“weinig leningen (en rendement) worden op tijd terugbetaald, communicatie van laag niveau, weinig vertrouwen in kundigheid.”

“Dit was op het begin 1 van mijn favoriete platforms en liep in het begin vlekkeloos (uitgezonderd de irritant werkende trage website, waardoor je vaak naast een lening greep). Maar nu is het er al máánden ronduit een zooitje. De meeste leningen worden verlengd met vele maanden. In tegenstelling van wat ik van andere investeerders lees; ze informeren hierover wel actief via de mail. Vaak krijg je ook stemrecht, maar je hebt eigenlijk geen keus omdat tegen stemmen ongunstig zou zijn voor je investering(en). Op hun site kun je hier geen informatie over vinden, ik vind dat voor een club met een AFM-vergunning een kwalijke zaak. Ik vind hun site sowieso niet duidelijk als je informatie wilt vinden over je investeringen en wat de voortgang ervan is.”

Disclaimer: Op deze site deel ik mijn ervaringen en kan je lezen hoe het mij verloopt en wat ik tegenkom, maar ik ben geen beleggingsadviseur. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, investeer nooit geld dat je niet bereid bent om te verliezen. Zorg dat je goed geïnformeerd bent voor je gaat investeren en de risico’s begrijpt. Meer informatie kan je hier lezen.

%d