Viainvest overzicht

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Op deze pagina zie je mijn inkomsten per maand bij Viainvest en mijn accountoverzicht. Hiermee kan je een indruk krijgen van dit platform.

Totalen

Laatst bijgewerkt:2023-10-01
Waarde:€ 2.503
Totale groei:€ 993
Datum eerste storting:2019-08-05
Datum laatste storting:2020-02-24
Datum laatste opname:2022-10-31
Rendement sinds eerste storting (XIRR):11,4%

Platform details

Geregistreerd in:
Kantoren in:
Actief in:
Opgericht:2009
Start platform:2016
Minimum investering:€ 10
Auto invest:Ja
Totaal gefinancierd:€ 220+ M

Welkomstbonus

Viainvest heeft een welkomstbonus voor nieuwe investeerders. Een leuke meevaller natuurlijk, maar het is altijd verstandig om het het platform goed te bekijken. Zou je hier ook investeren als je geen bonus kreeg?

Als je je registreert via deze link, ontvang je een bonus van 10 euro als je minimaal 50 euro investeert.

Rente inkomsten per maand

Historisch rendement

Accountoverzicht

Auto-invest instellingen

Ik publiceer de instellingen van mijn auto-invests, om een indruk te geven en ter inspiratie. Het is natuurlijk niet de bedoeling om zomaar deze instellingen over te nemen, kijk vooral naar de instellingen en waardes en stel geen waardes in als je niet begrijpt wat de gevolgen zijn. Er is niet zoiets als ‘de beste instellingen’, dat kan namelijk per investeerder verschillend zijn. Het instellen van een auto-invest betekent ook dat je het investeren uit handen geeft, dus het juist instellen is belangrijk. Zoek bij twijfel altijd de voorzichtige kant op, of blijf handmatig investeren. Als ik instellingen niet vermeld heb dan staan deze op de standaard waardes.

StatusAan
Portfolio size1500
Maximum Investments in one loan50
Total interest rate11 - 12%
Buyback guaranteeYes

Waardering door blog lezers

Ik heb alle lezers van deze blog gevraagd welke platformen ze aanraden of juist afraden. Zo hoef je niet alleen maar op mijn ervaringen af te gaan, maar helpen we elkaar allemaal juist om beter gefundeerde keuzes te maken. De pagina met alle aanraders en afraders kan je hier vinden.

Natuurlijk werkt dit het beste bij zoveel mogelijk bijdrages van verschillende lezers. Daarom hierbij de vraag om even de moeite te nemen om door te geven welke platformen je aanraadt en welke je juist afraadt (en met een korte toelichting zou helemaal geweldig zijn). Heb je ze al doorgegeven? Superbedankt namens ons allemaal! Je kan je ‘lijstjes’ trouwens ook op elk moment veranderen door ze opnieuw te sturen, dan pas ik dat aan. Je kan ze doorgeven via een comment, of via de contact pagina een prive-berichtje sturen.

 Aanraders🙂🙂🙂🙂🙂
 Afraders😡

Positieve commentaren

“makkelijk en snel toevoegen en afboeken. Hoog rendement (>10%). ViaInvest is vergelijkbaar met Mintos en Peerberry, maar een wat hoger rendement en ook een stabieler rendement.”

“De rente is prima maar onlangs lag het platform er geruime tijd helemaal uit. Website was totaal onbereikbaar… Bovendien is de interface minder gebruiksvriendelijk. Al met al heb ik besloten om mijn positie hier af het bouwen.”

Negatieve commentaren

“verlengen alsmaar niet afgeloste leningen”

Disclaimer: Op deze site deel ik mijn ervaringen en kan je lezen hoe het mij verloopt en wat ik tegenkom, maar ik ben geen beleggingsadviseur. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, investeer nooit geld dat je niet bereid bent om te verliezen. Zorg dat je goed geïnformeerd bent voor je gaat investeren en de risico’s begrijpt. Meer informatie kan je hier lezen.

%d