Zelf beginnen bij Fast Invest

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Registreren

Op de site van Fast Invest vind je een grote rode knop met de tekst ‘Start Investing Now’. Als je hierop klikt krijg je de volgende keuze:

Hier kies je dan voor de middelste optie (‘Invest in loans’) en klik je op die Register knop. Je komt dan in het scherm om de registratiegegevens in te vullen, zoals je naam, geboortedatum, land, nationaliteit, en currency (EUR):

Na het klikken op Next Step in de groene balk ben je er al bijna. In het volgende scherm moet je nog je telefoonnummer en e-mailadres opgeven, en een wachtwoord kiezen:

Vervolgens moet je aanvinken dat je de voorwaarden accepteert en ze proberen te overtuigen dat je geen robot bent. Als je dan op ‘Confirm information’ klikt wordt er een bevestigingsmail naar je gestuurd met een link waar je op moet klikken om de registratie af te ronden.

Nadat je je bij Fast Invest geregistreerd hebt moet je een document uploaden om je identiteit te bevestigen voordat je je geld weer naar je bankrekening kan overmaken. Dit is vanwege Europese richtlijnen tegen witwassen en fraude. Dit kan je nu gelijk doen, of nadat je geld hebt gestort en geïnvesteerd.

Geld storten

Na de registratie kan je geld overmaken naar je Fast Invest rekening, door op ‘add funds’ te klikken in het ‘My account’ menu.

Blijkbaar is de bankinformatie van Fast Invest een tijd geleden gewijzigd, want ze vinden het nodig om steeds de volgende melding aan iedereen te tonen. Dit is niet relevant, tenzij je ooit in het verleden het rekeningnummer van Fast Invest in je adresboek hebt opgeslagen.

Je kan deze melding gewoon negeren, daarna krijg je dit scherm te zien:

Bij ‘Select currency’ moet je dan kiezen voor ‘EUR’. Je krijgt dan de gegevens te zien die je nodig hebt om het geld over te maken via een normale overschrijving bij je bank. Bij naam ontvanger vul je de tekst achter ‘Beneficiary’ in. Het rekeningnummer dat je moet invullen staat achter ‘Beneficiary bank account (IBAN)’. Tenslotte is het ook belangrijk om bij de omschrijving de tekst achter ‘Payment purpose/details’ in te vullen. Dat is het nummer van je rekening bij Fast Invest, en daardoor weten ze dat het ontvangen bedrag op jouw rekening moet worden bijgeschreven. Meestal worden banken niet vrolijk van het hekje (‘#’) in de omschrijving, die mag je gewoon weghalen. Dan komt het gewoon in je Fast Invest rekening, zolang het nummer maar hetzelfde is.

Investeren

Als het geld is binnengekomen op je Fast Invest rekening kan je gaan investeren. Als je bovenaan klikt op ‘Loan list’ zie je alle leningen waarin je kan gaan investeren.

Ik adviseer om niet zomaar in elke lening te investeren. Bovenaan de lijst kan je een aantal filters instellen. Bij ‘Currency’ kan je instellen dat je alleen in euro’s wilt investeren. ‘Term’ geeft het aantal maanden aan dat de lening nog loopt, dit kan je instellen op bijv. 6 tot 12 maanden. Bij Amount kan je de minimum en maximum grootte opgeven, zodat je bijvoorbeeld je investering in wat grotere stukken kan verdelen. Door later de auto-invest aan te zetten wordt je investering dan automatisch verdeeld over veel kleinere leningen.

Vervolgens kan je door twee keer te klikken op de kolom ‘% interest’ de lijst sorteren zodat de leningen met de hoogste rente bovenaan staan. Als je dan in de eerste kolom klikt op het nummer van de lening zie je de details:

Hier kan je dan het bedrag invullen wat je in die lening wilt investeren, en zie je direct daaronder hoeveel je zal gaan verdienen. Afhankelijk van het totaalbedrag wat je wil investeren, kan je bijvoorbeeld je investeringen spreiden door in meerdere leningen elk 250-300 euro te investeren.

Na het klikken op de ‘Invest’ knop krijg je een popup voor de bevestiging:

Na je bevestiging is de investering afgerond. De volgende stap is het zorgen dat de rente die je nu gaat ontvangen automatisch weer geïnvesteerd zal gaan worden.

Automatisch investeren

Als je rechtsboven klikt op ‘My account’ krijg je een menu, en onder ‘auto invest’ kan je de optie ‘create a custom portfolio’ kiezen.

Hieronder zie je mijn instellingen. Ik adviseer om rechts het rentepercentage te zetten op 13% tot het maximum (momenteel 16%). Stel het aantal maanden in op 3 tot 12 maanden. Aan de linkerkant kan je de bedragen instellen. Stel het maximum per lening in op 200 of 250 euro, het minimum kan je op 10 euro zetten zodat inkomsten snel opnieuw geïnvesteerd worden. ‘Total amount of investments’ bepaalt hoeveel automatisch geïnvesteerd zal worden. Dit kan je rustig instellen op twee keer het bedrag wat je in totaal investeert.

Zodra je op ‘Save and activate’ hebt geklikt, wordt het actief en wordt het geld dat je binnenkrijgt automatisch weer geïnvesteerd. Vanaf dat moment heb je er dus geen omkijken meer naar.

Onder ‘My account’ en ‘auto invest’ kan je kiezen voor ‘my portfolio list’. Hier zie je de auto-invest portfolio’s die je hebt aangemaakt, en kan je ze ook weer aanpassen.

Als je dit allemaal gedaan hebt, hoef je alleen nog maar achterover te leunen. En misschien elke maand even kijken hoeveel je geld gegroeid is.%d bloggers liken dit: