Aanraders en afraders

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Op mijn blog publiceer ik elke maand mijn ervaringen met een flink aantal platformen. Omdat veel lezers zowel vergelijkbare als andere ervaringen hebben, heb ik een oproep gedaan om lijstjes te sturen van platformen die men aanraadt of juist afraadt.

Op deze pagina toon ik je de resultaten, en het is de bedoeling om deze pagina een paar keer per jaar te updaten met nieuwe bijdrages van de lezers.

Zelf heb ik op geen enkele manier de lijst aangepast of beïnvloed. Ik heb alleen de binnenkomende lijstjes verzameld en de platformen geturfd. Zelfs de volgorde bij een gelijk aantal stemmen is bepaald door de lezers, namelijk de volgorde van ‘binnenkomst’ of vermelding van een platform. Ook heb ik de platformen opgenomen die binnengekomen zijn maar waar ik zelf geen ervaringen mee heb. Dus ter verduidelijking: deze pagina bevat informatie die alleen door de lezers is aangedragen en daardoor kan ik er ook geen verantwoordelijkheid voor nemen. Hopelijk helpt het iedereen om betere keuzes te maken bij het kiezen van platformen om te investeren, zo helpen we elkaar allemaal een handje.

Aangeraden door lezers

Hieronder zie je de 10 platformen die het meest zijn aangeraden door lezers. De schuingedrukte platformen zijn ook minimaal 1 keer door lezers genoemd als afrader.

  Bondora🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
  Robocash🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
  Lender & Spender🙂🙂🙂🙂🙂🙂
  Collin Crowdfund🙂🙂🙂🙂🙂
  Geldvoorelkaar🙂🙂🙂🙂
  PeerBerry🙂🙂🙂🙂
  Max Crowdfund🙂🙂🙂🙂
  Mintos🙂🙂🙂🙂
  SamenInGeld🙂🙂🙂
  Oneplanetcrowd🙂🙂

  In totaal zijn er 32 verschillende platformen genoemd als aanrader. Mocht je geïnteresseerd zijn in de complete lijst laat dit dan even weten via een comment of een privéberichtje, dan voeg ik ze hier toe.

  Afgeraden door lezers

  Hieronder zie je de 10 platformen die het meest zijn afgeraden door lezers. De schuingedrukte platformen zijn ook minimaal 1 keer door lezers genoemd als aanrader.

  Funding Circle😡😡😡😡😡
  Lendahand😡😡😡😡
  Iuvo😡😡😡
  EstateGuru😡😡😡
  KapitaalOpMaat😡😡😡
  Mintos😡😡
  Geldvoorelkaar😡😡
  October😡😡
  Swaper😡
  Crowdaboutnow😡

  In totaal zijn er 24 verschillende platformen genoemd als afrader. Mocht je geïnteresseerd zijn in de complete lijst laat dit dan even weten via een comment of een privéberichtje, dan voeg ik ze hier toe.

  Ten slotte

  Al is de eerste versie van de lijst nu opgesteld, blijf ik graag nog nieuwe aanraders en afraders ontvangen. Het is de bedoeling om er een soort ‘levende lijst’ van te maken die de gevoelens/ervaringen van alle lezers weergeeft. Zeg maar een soort tegenhanger van mijn eigen ervaringen die ik publiceer, zodat de platformen van meerdere kanten belicht worden.

  Dus heb je persoonlijk hele goede of juist mindere ervaringen met bepaalde platformen, stuur ze dan in. Dat kan in een comment, of als je liever anoniem bijdraagt in een berichtje via de Contact pagina. En als je je bedenkt of je nieuwe ervaringen hebt kan je nieuwe lijstjes opsturen. Ik zal ze toevoegen of je eerdere ‘stemmen’ aanpassen. Bedankt namens alle andere lezers!

  %d bloggers liken dit: