Over mij

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Welkom op mijn blog! Ik ben Ferry, 45 jaar. Na een financiële meevaller in de zomer van 2018 was ik teleurgesteld in de rentes van spaarrekeningen en deposito’s. Omdat deze een heel stuk lager zijn dan de inflatie wordt je geld elk jaar minder waard. En helemaal als je er ook nog eens belasting over moet gaan betalen. Als je niets doet verdwijnt het dus gewoon..

Na een tip ben ik gaan kijken naar crowdfunding en crowdlending, waarbij je zonder veel moeite hogere rendementen kan halen. Daarna las ik over financiële vrijheid, en wat je kan doen om in de toekomst een leuk inkomen te krijgen waarvoor je weinig hoeft te doen.

Waarom doe je dit eigenlijk?

Goeie vraag.. Eerst zeg ik dat ik zo min mogelijk moeite wil doen, en dan ga ik energie steken in een blog erover.. Het antwoord is: ik ben een cijfertjesfreak. En ik wil voor mezelf overzichten maken om te zien hoeveel ik per maand nu weer verdiend heb. En nog leuker is het om het te automatiseren. Ook is het een stok achter de deur, om echt te gaan voor de lange termijn en te sparen, in plaats van die tweede keer per week uit eten te gaan  🙂

Als ik dan ook nog eens mensen kan inspireren om ook bezig te gaan met sparen en investeren, om ook die financiële vrijheid te bereiken, lijkt me helemaal geweldig! Laat mij dus vooral weten als je hierdoor geïnspireerd raakt, en hoe het jou verloopt op de weg naar financiële voorspoed!

Het belangrijkste is: je hebt geen grote bedragen nodig om hiermee te beginnen. Met 10 euro kan je al starten, en zie je als het goed gaat al een wezenlijk verschil met je spaarrekening (qua rendement) en anders beleggen (qua moeite en risico). Als je het wil proberen, lees dan de informatie en tips op de pagina over crowdfunding en crowdlending.

Financiële vrijheid?

Kunnen stoppen met werken, en toch alles kunnen betalen. Hoe klinkt dat? Precies! Dat klinkt als echte financiële vrijheid. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, maar sowieso betekent het minder uitgeven dat je ontvangt. En het verschil natuurlijk sparen, en laten groeien. Dat groeien doe ik nu via crowdfunding en crowdlending.

Doelen

Om iets te bereiken moet je doelen stellen. Meerdere doelen, waarvan de eerste redelijk snel bereikt kan worden. Dan zie je dat je op de goede weg bent, en heb je een stimulans om je volgende doel te bereiken.

Mijn eerste doel was een passief inkomen van € 1.000,- per maand uit mijn investeringen. Dat klonk al als een leuke aanvulling op mijn salaris, maar nog niet genoeg om financieel vrij te zijn. Dit doel was ook puur om voor mijzelf te kunnen aantonen dat het mogelijk is. Mijn gemiddelde inkomen bleef lang onder dit doel, maar sinds ik meer ben gaan spreiden en ook ben gaan beleggen in aandelen en ETF’s heb ik dit doel gehaald.

Maandelijks €1000
68%

Als tweede doel wil ik € 2.000,- per maand bereiken. Dit klinkt echt als een passief inkomen waarbij ik financieel onafhankelijk kan zijn zonder verplichtingen. Als ik het rustig aan doe.. En mijn leven wat anders inricht. Minder op vakantie gaan enzo. Mijn gemiddelde inkomen haalt dit doel nu soms, meestal schommelt het een beetje tussen mijn eerste en tweede doel.

Maandelijks €2000
34%

Mijn derde doel is € 4.000,- per maand. als ik dit zou kunnen halen dan hoef ik me volgens mij helemaal geen zorgen meer te maken, alleen nog nadenken over de leuke dingen die ik (weer) wil gaan doen! Voorlopig heb ik echter nog wel een hele lange weg te gaan:

Maandelijks €4000
17%

In augustus 2018 ben ik mijn reis gestart op weg naar financiële vrijheid, en mijn streven is om dit tussen mijn 55e en 60e te bereiken. Het is nu al een leuke hobby.

Volledige openheid

Via deze blog laat ik je alles zien, mijn inkomsten, stortingen, en opnames. Hoeveel elk crowdlending platform oplevert, wat de haken en ogen zijn, en de keuzes en vergissingen die ik ongetwijfeld zal maken.

Op deze manier maak ik voor mezelf inzichtelijk hoe het gaat en waar ik mijn volgende stortingen het beste wel of niet naar toe kan sturen. Jij kan me volgen, inspiratie opdoen, en hopelijk ook hierdoor je toekomstige situatie verbeteren.

Disclaimer

Crowdfunding, crowdlending, en beleggen via de beurs zijn niet zonder risico. Geld dat je niet kan missen kan je beter op een spaarrekening zetten. Je kan je geld kwijtraken, net zoals bij beleggen. Via deze blog hou ik mijn ervaringen bij, het is geen beleggingsadvies.

Deze blog bevat links naar crowdlending sites. Als je je registreert via deze links kan je een bonus ontvangen. Ook ik kan dan een bonus krijgen. Een echte win-win situatie dus!

Abonneren

Je kan je op deze blog abonneren, zodat je op de hoogte gehouden wordt als ik weer iets post. Deze mogelijkheid kan je hieronder vinden. Hopelijk raak je hierdoor geïnspireerd en zet je zelf ook stappen om financieel onafhankelijker te zijn.

ABONNEER VIA EMAIL

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg u bij 731 andere abonnees
%d bloggers liken dit: