Bondora tips

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Op deze pagina vindt je informatie over het registreren,  storten en het opnemen van geld Bij Bondora. Als je je registreert via deze link, krijg je een bonus van 5 euro.

Bondora is een peer-to-peer leenplatform gevestigd in Estland, en bestaat sinds 2009. Als je Bondora wilt proberen, adviseer ik om alleen de Go & Grow te gebruiken. Dit is een volledig automatisch account waarbij je ongeveer 6,75% rente krijgt en je geld op elk moment kan opnemen.

De minimum inleg bij Bondora is 10 euro. Het rendement en gemak maakt dit een platform dat erg geschikt is voor kleine bedragen. Van alle platformen lijkt de Go & Grow formule het meest op een spaarrekening. Maar ook als je grote bedragen wil investeren is dit een goede keuze, al is het alleen maar om je risico’s te spreiden.

Registreren en storten

Registratie bij Bondora is makkelijk, net als het storten en opnemen van geld. Na registratie kan je simpel een Go & Grow rekening maken en daar geld dat je overgemaakt hebt aan toevoegen. Voor de veiligheid moet je een kopie van een identiteitsbewijs uploaden. Je account wordt gekoppeld aan je eigen bankrekening vanwaar je geld hebt overgemaakt. Geld opnemen kan alleen maar naar je eigen bankrekening. Eigenlijk net zoals bij het openen van een online spaarrekening bij een Nederlandse bank.

Geld storten kan met een normale bankoverschrijving. Klik links op de groene ‘Add money’ knop, en kies voor ‘SEPA’:

De gegevens die je nodig hebt om een betaling te doen zijn de naam van de ontvanger (Beneficiary’s Name), het bankrekeningnummer (IBAN Account No) en vergeet niet om de omschrijving in te vullen (Reference text). Door de reference text weet Bondora voor wie het geld bestemd is. Controleer dus dat je eigen nummer en naam in de omschrijving staan.

Go & Grow activeren

De volgende stap is Go & Grow activeren. Klik hiervoor op ‘Productkeuze’ in het menu dat je krijgt als je rechtsboven op je naam klikt:

Je krijgt nu een overzicht te zien van de verschillende producten bij Bondora. Klik hier op ‘Activeren’, onder de uitleg bij het Go & Grow product:

Nu kan je via het Go & Grow menu links een nieuwe Go & Grow rekening aanmaken. De eerste keuze die je dan moet maken is het doel waarvoor je wilt beleggen/sparen. Wat je kiest maakt niet uit, het is meer voor jezelf of om meerdere Go & Grow rekeningen te onderscheiden:

Als je een doel gekozen hebt krijg je de volgende opties te zien. Het startbedrag en de maandelijkse storting kan je op nul zetten, samen met het aantal jaren is het enige doel om de potentiële winst eronder te berekenen.

Het is verstandig om de optie voor ‘automatische overboekingen’ aan te zetten. Dat betekent dat als je geld overmaakt naar Bondora (met je referentienummer) dit binnenkomende geld direct op deze Go & Grow rekening wordt gezet.

Na het aanmaken van de Go & Grow rekening kan je kiezen om er geld op te zetten. Na het aanmaken kan dit door op ‘Doorgaan’ te klikken, later kan je dit ook via de knop ‘Geld toevoegen’ in het Go & grow overzicht:

Als je al geld had overgemaakt staat dit op je algemene Bondora account, dit staat dan bij ‘Beschikbare bedrag op Bondora rekening’. Via deze optie kan je dat dan gelijk op je Go & Grow rekening zetten. Als je op ‘SEPA’ klikt zie je de informatie waarmee je via een bankoverschrijving direct geld naar je Go & Grow rekening kan overmaken (naast je referentienummer en naam staat er ook een Go & Grow rekeningnummer in de tekst die je als omschrijving moet invullen).

Geld opnemen

Geld opnemen is nog makkelijker. Bij Go & Grow klik je op het wieltje en kies je withdraw (opnemen) om geld uit je Go & Grow rekening te halen.

Klink dan links in het menu op ‘Withdraw’, en je ziet je eigen bankrekening al staan. Bij amount geef je aan hoeveel je wilt opnemen.  

%d bloggers liken dit: