Niet inloggen bij Envestio!

Sparen levert niets op. Beleggen is moeilijk en risicovol. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite een mooi rendement kan halen door crowdfunding en crowdlending.

Niet inloggen bij Envestio!

Heel verrassend is opeens de website van Envestio weer online gekomen. Maar belangrijk is om niet te proberen om in te loggen.

Vanwege het faillissement en de strafrechtelijke procedures die er lopen tegen Envestio en de mensen erachter is het onmogelijk dat het bedrijf voortgezet kan worden. De enige conclusie is dus dat criminelen op deze manier proberen om persoonsgegevens van nietsvermoedende investeerders buit te maken.

Vorige maand is het domein van Envestio.com verkocht op een online veiling, maar het is niet bekend wie de koper is.

Er is ook een opvallende knop toegevoegd dat ze bitcoins accepteren. Bitcoins zijn heel anoniem, dus stortingen die op deze manier gedaan worden vallen in handen van de criminelen en zijn praktisch onmogelijk om te traceren of terug te krijgen.

Ik heb even geprobeerd om in te loggen met een verzonnen emailadres en wachtwoord, om te kijken wat er gebeurt. Helemaal niets, en er wordt ook geen foutmelding gegeven. Dus het is zeer waarschijnlijk dat alleen de inloggegevens bewaard of verstuurd worden, en dat er verder niets op de website staat behalve de beginpagina.

Ook de knop ‘We accept bitcoins’ doet niets, dus het is ze waarschijnlijk alleen om de inloggegevens te doen: veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites. Gebruik voor de veiligheid voor elke website een ander veilig wachtwoord, een password manager zoals LastPass maakt ze voor je aan, onthoudt ze en vult ze ook nog eens voor je in. Als je je investeringen nog veiliger wil hebben, stel dan ook multifactor authentication in.

De politie is al op de hoogte gesteld zodat hier onderzoek naar gedaan kan worden, en de website uit de lucht gehaald kan worden. Voor alle investeerders is het dus zaak om deze website niet te bezoeken, in ieder geval niets in te vullen of over te maken. Dit geldt natuurlijk ook voor het geval een ander platform opnieuw opduikt, zoals bijvoorbeeld Kuetzal. En kijk bij twijfel or er iets over op het internet gerapporteerd wordt..

 

Comments: 3

  1. Therezi schreef:

    Dank je voor deze update!

  2. Rein schreef:

    Heel goed dat je deze mededeling doet. Dank.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: